sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Allergiaviikko se alkaa NYT

Huolehdi ihostasi! Allergiaviikko 7.4. – 13.4.
Allergia- ja astmaliiton kampanjoiman Allergiaviikon teemana on nyt ihonhoito. Liitto muistuttaa ihohoidon tärkeydestä. Naisista noin puolet ja miehistäkin lähes sama määrä kokee olevansa herkkäihoisia.
Allergia- ja astmaliitto painottaa, että hyväkuntoinen iho ei vaadi erikoistuotteita tai lääkevoiteita, perusvoiteilla pärjätään pitkälle. Niitä täytyy kuitenkin käyttää säännöllisesti ja riittävästi.

- Ihoa täytyy rasvata säännöllisesti eikä sen jano ei sammu pienellä nokareella. Allergiatunnus-tuotteet sopivat vauvasta vaariin, koska niissä ei ole yleisesti herkistäviä ainesosia tai hajusteita, ohjeistaa allergianeuvoja, koulutuspäällikkö Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta.

- Kuiva iho kutisee, raapiminen lisää kutinaa, iho menee rikki ja lopulta se tulehtuu. Tulehtuneen ihon hoitoon tarvitaan kortisonivoiteita. Lääkärin puoleen kannattaa kääntyä, jos apteekista saatavat perusvoiteet tai mieto kortisonivoide eivät lievitä iho-oireita. 

Väestöstämme 20 – 30 prosenttia sairastaa atooppista ihottumaa. Allergia- ja astmaliitto kehottaa terveihoisia ottamaan oppia atooppista ihottumaa sairastavilta. Heille ihonhoito on – tai sen tulisi olla – osa päivittäistä rutiinia.

Vesi kastelee, ei kuivata
Yleisen ennakkokäsityksen vastaisesti vesi ei kuivata vaan kastelee ihoa. Siksi Allergia- ja astmaliitto ohjeistaa kuivaihoisia ottamaan pitkiä kylpyjä. Uimahallin kloorivesi on syytä pestä kunnolla pois.

- Iho vettyy 15 – 20 minuutin kylvyssä. Loraus öljyä tehostaa kylvyn kosteuttavaa vaikutusta. Ihovoiteet taputellaan kostealle iholle. Silloin rasvaus ei kirvele ja rasvauksen teho paranee, koska se sitoo kosteuden ihoon, Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta ohjeistaa.

Allergiaviikolla tapahtumia kautta maan
Allergiaviikko on Allergia- ja astmaliiton valtakunnallinen, vuosittainen kampanja. Allergia- ja astmayhdistykset järjestävät Allergiaviikolla tapahtumia kautta maan. Tarjolla on mm. PEF-mittauksia sekä allergia- ja astmaneuvontaa. Tapahtumista on tietoa www.allergiaviikko.fi -sivustolla, jossa on myös lisätietoa ihonhoidosta. Allergiaviikkoa sponsoroi tänä vuonna LV. Kaikilla Bernerin LV-tuotteilla on Allergiatunnus.

Lisätietoja toimituksille 
Yhdistyksemme jalkaantuu kirjasto Joeliin keskiviikkona 9.4 klo 13-16.

--
Savonlinnan Seudun Allergia- ja Astmayhdistys ry
Pappilankatu 3
57100 Savonlinna
puh. 041 434 7388/toimisto
puh. 044 034 7388/neuvonta
s-posti: allergiasavonlinna@gmail.com
allergiasavonlinna.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti